Het platform voor samenwerking, kennisdeling en innovatiein de Brabantse agrofood

BeLeef2019 inspireert 330 agrivrouwen

27-06-2019 0 reacties

Zo'n 330 agrivrouwen kozen voor zichzelf tijdens het inspiratie-event BeLeef 2019, op donderdag 13 juni in Cuijk. Deze dag vol inspirerende verhalen van krachtige vrouwen en een workshop met impact, zette bij de vrouwen iets in beweging. Binnen zichzelf, hun gezin en het bedrijf.

Dagvoorzitters Marlies en Rianne van Zeeland van coachings- en traningsbureau Mevrouw de Boer zorgden ervoor dat de aanwezigen de automatische piloot uitzetten en zich bewust werden van hun gedachten. BeLeef 2019 hielp vrouwen overzicht te krijgen op alle ballen die ze in de lucht houden. Ideeën en dromen ontstonden of werden weer beetgepakt, en er werden concrete stappen geformuleerd en gezet op weg naar meer balans, energie en voldoening.

Kracht

Ook enkele krachtige vrouwen deelden hun verhaal. Zoals Siska Vanpeteghem. Ze was dolgelukkig met haar man Mathias, ze hadden net hun akkerbouw- en varkensbedrijf uitgebreid en waren in de wolken door de komst van dochtertje Irene, toen het noodlot toesloeg en haar man omkwam bij een bedrijfsongeval. Siska vertelde waar ze de kracht vandaan haalde om door te gaan en liet alle aanwezigen de kostbaarheid van tijd ervaren.

Esther Crombag vertelde waar ze de kracht vandaan haalde nadat ze op haar elfde van de ene op de andere dag volledig blind werd. Het leven zinvol richting geven kan al ingewikkeld genoeg zijn met een goed functionerend paar ogen. Een normaal leven leiden werd haar missie. Haar stelregels: ‘Kan niet, bestaat niet’ en ‘Durf te geloven in je eigen kunnen.’

Invloed

BeLeef 2019 werd georganiseerd door FoodUp! Brabant in samenwerking met Mevrouw de Boer en de Rabobank. FoodUp! zoekt naar mensen met lef en het besef dat ze zelf invloed uit kunnen oefenen op de toekomst. Tijdens BeLeef 2019 stonden de agrivrouwen centraal. Marieke Holweg, oud-deelnemer van de FoodUp! Academie stond ook even op het podium. Zij wil graag bijdragen aan de voedseltransitie in Brabant: ‘Als vrouwen hebben we een belangrijke invloed’.


 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"164050"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

0  reacties