Het online en offline platformvoor samenwerking, kennisdeling en innovatie

De Nationale Week Zonder Vlees

06-03-2019 329 keer bekeken 0 reacties

Volgende week vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Deze campagne is in het leven geroepen om consumenten aan te sporen om zorgzaam met onze planeet om te gaan. Het is een initiatief van Isabel Boerdam, a.k.a. de Hippe Vegetariƫr.

Van 11 tot en met 17 maart voert de stichting Nationale Week Zonder Vlees campagne. Isabel is er van overtuigd dat iedereen die mee doet na zeven dagen makkelijker zijn weg zal vinden in de vegetarische en plantaardige keuken. 

Tijd voor actie! 

Op het programma staat een nationale bewustzijnscampagne. Daarnaast wordt er via social media en op de website van Stichting Nationale Week Zonder Vlees inspiratie gedeeld over een meer plantaardig voedingspatroon. Ook is er een selectie van restaurants door heel het land die mee doen met de Vegetarische Restaurantweek. Bij deze restaurants kan je terecht voor een speciaal vegetarisch aanbod voor lunch of diner. 

Verder is er lesmateriaal ontwikkeld voor basisscholen en het middelbaar onderwijs. Hiermee kunnen docenten hun leerlingen in 1 uur meer kunnen leren over gezonde voeding, plantaardig eten en de relatie tussen vleesconsumptie, dierenwelzijn en het milieu. 

In samenwerking met cateraars vinden diverse bedrijven, universiteiten en pompstations door heel Nederland tijdens deze week een vergroot vegetarisch aanbod in hun restaurants en kantines. 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit initiatief of jezelf inschrijven om het laatste nieuws te ontvangen? Bekijk dan de website van Stichting Nationale Week Zonder Vlees. 
 

Lees het laatste nieuws:

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Lees het laatste nieuws:","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"164050"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showAuthor":false,"showUserOccupation":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

0  reacties