Het online en offline platformvoor samenwerking, kennisdeling en innovatie

Bitterballen met vlees van biologische geitenbokken

04-03-2019 277 keer bekeken 0 reacties

De bitterballen van Verhoeven Melkgeiten uit Biezenmortel zijn met goud bekroond op de slagersvakbeurs. De Natuurbock is gemaakt van vlees van biologische geitenbokjes, mannenvlees dus.

Trots op de bokbal

Het idee begon tijdens een bijeenkomst van het LIC Brabant-project Less+1. Zij hielpen ook mee bij de ontwikkeling van dit unieke product. Geitenboer Gerrit is trots op zijn bitterbal: "Je moet ergens beginnen. Maar we hebben er alle vertrouwen in. We horen van iedereen dat hij goed smaakt. Hij is krokant en bevat veel vlees."

Geitenbitterbal op de kaart

De Natuurbock bitterbal staat inmiddels bij een Amsterdamse bitterbalzaak op de menukaart. Ook zijn er gesprekken met groothandelaren gaande en wordt er gekeken of de bitterballen machinaal geproduceerd kunnen worden. Zo kan langzaamaan iedereen aan de bokbal. Meer weten? Lees het hele artikel op de website van FoodUp! Brabant. 

Lees het laatste nieuws:

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Lees het laatste nieuws: ","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"164050"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showAuthor":false,"showUserOccupation":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

0  reacties