Het online en offline platformvoor samenwerking, kennisdeling en innovatie

Er wordt niet minder vlees gegeten

25-01-2019 556 keer bekeken 0 reacties

Je hoort het steeds vaker: consumenten willen minder vlees eten. Toch blijkt dat de vleesconsumptie van 2015 tot en met 2017 bijna constant is gebleven.

Dat ontdekte Wageningen Economic Research (WER) tijdens een onderzoek, dat zij uitvoerden in opdracht van Wakker Dier.

Wat we dan eten?

Gemiddeld zo’n 38 kilo vlees per jaar, waarvan ongeveer:

  • 15 kilo varkensvlees
  • 12 kilo pluimveevlees
  • 9 kilo rundvlees
  • 1 kilo kalfsvlees
  • 1 kilo schapen- en geitenvlees

Paardenvlees wordt in Nederland nauwelijks gegeten. 

Compensatiegedrag

Het is opmerkelijk dat de vleesconsumptie, ondanks de trend minder vlees te eten en de groeiende aandacht voor plantaardige vleesvervangers, gelijk is gebleven. Een reden hiervoor kan zijn dat mensen compensatiegedrag vertonen. Als ze een paar dagen geen vlees hebben gegeten, kan het zijn dat ze een dag later een stukje extra nemen.

Een gezonde hoeveelheid vlees per jaar is volgens de Schijf van Vijf 25 à 26 kilo per persoon. We eten dus ongeveer 12 à 13 kg meer dan de geadviseerde hoeveelheid.

Bron: Nieuwe Oogst

 


Lees het laatste nieuws:

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showAuthor":false,"showUserOccupation":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":true,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

0  reacties