Het online en offline platformvoor samenwerking, kennisdeling en innovatie

Growboxx® wordt 1e in de MKB Innovatie Top 100

11-10-2018 0 reacties

Het Brabantse bedrijf Groasis uit Steenbergen ontving op 26 september de eerste prijs voor de MKB Innovatie Top 100, met hun product: de Growboxx® plant cocoon.

De MKB Innovatie Top 100 is een jaarlijkse ranglijst van de Kamer van Koophandel, waarmee concrete innovaties in het middelkleinbedrijf worden uitgelicht en beloond. Het komende jaar mag Groasis zich ‘het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland’ noemen.

Emmer

Het product waarmee het bedrijf de onafhankelijke jury overtuigde is de Growboxx®: een intelligente, biologisch afbreekbare emmer waarmee het mogelijk wordt om woestijnen en onvruchtbare gebieden te beplanten. Het concept is relatief simpel: de Growboxx® is een vierkante bak van gerecycled papier met een speciale coating, die na eenmalig vullen dagelijks en in kleine hoeveelheden water afgeeft aan de wortels van de boom of struik.

Patent

Inmiddels heeft Groasis meer dan 10.000 Growboxx® plant cocoons toegepast in meer dan 30 landen. Het product is doordat er maar weinig water nodig is erg aantrekkelijk voor arme boeren. Inmiddels is het product gepatenteerd in 113 landen. In Baja California, Mexico wordt de komende tijd 75.000 hectare gedegradeerde grond productief gemaakt.

 


0  reacties