Het online en offline platformvoor samenwerking, kennisdeling en innovatie

Varkenshouder Bas heeft mooiste modderpoel van 2018

31-08-2018 0 reacties

Op warme dagen is het voor varkens belangrijk dat ze verkoeling kunnen opzoeken. Een modderpoel is hiervoor een mooie uitkomst. Wakker Dier zet graag de boeren in het zonnetje die varkens deze mogelijkheid geven. Daarom werd de Mooiste-Modderpoel Verkiezing ook dit jaar weer gehouden.

De finalisten

In de finale stonden twee Brabantse bioboeren. De modderpoel op het biologisch varkensbedrijf van Niels en Diane van Engelen (Elshout) lijkt op een echt varkenszwembad. Eromheen ligt een grasveld. Zo kunnen de varkens meteen na het modderbad grazen. Boer Bas (Rucphen) heeft een klassieke modderpoel, die ooit begon met een kapotte regenpijp. Inmiddels is de poel flink door de varkens uitgebreid. Ook is er een groot veld met ligkuilen en een weide voor de zeugen waarbij ook een ‘varkensbos’ wordt aangelegd, met verschillende soorten bomen waarvan de vruchten een lekkernij zijn voor de varkens.

En de winnaar is...

Iedereen kon stemmen, en uiteindelijk werd de modderpoel van boer Bas uit Rucphen verkozen als de mooiste van 2018. Op 12 juli ontving hij hiervoor een prachtige Modderpoeltrofee.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de modderpoelen van Niels, Diane en Bas? Ga dan naar de website van Wakker Dier en bekijk de foto’s!

0  reacties