Het online en offline platformvoor samenwerking, kennisdeling en innovatie

Meld je aan voor de Food Heroes Award!

11-10-2018 0 reacties

Consumenten horen het vaak: "Zorg ervoor dat je zuinig met voedsel omgaat!" Maar ook aan het begin van de keten, in de agrarische productie en verwerking, is veel voedselverspilling.

Verspilling tegengaan aan het begin van de keten

Op verschillende momenten in het voedselproductieproces kun je ingrijpen om ervoor te zorgen dat er minder voedsel verloren gaat. De infographic 'Samen tegen verspilling' legt uit wat je op welk moment kunt doen. In fase 1, de agroproductie, is het bijvoorbeeld goed om goede afspraken te maken met retailers en de verwerkende industrie. Spreek af dat zij ook ‘kneusjes’, ofwel scheef gegroeide groenten en fruit, afnemen, zodat deze niet in de afvalbak belanden.

In fase 2, opslag en transport, kun je ook verspilling tegengaan. Door tijdens de transport en de opslag goed te monitoren en data te verzamelen kun je zorgen voor optimale omstandigheden om de houdbaarheid van het voedsel te verlengen. Ook het vacuüm invriezen van voedingsmiddelen komt de houdbaarheid ervan ten goede, zonder het uit te drogen of taai te maken. 

Food Heroes Award

Om voedselverspilling aan het begin van de keten tegen te gaan organiseren FoodUp! Brabant en ZLTO ook dit jaar de Food Heroes Award. Zij gaan op zoek naar innovatieve ondernemers die binnen de sector groenten en fruit een oplossing hebben om voedselverliezen te reduceren. Heb jij een topidee om voedselverspilling te verminderen? Dan ben je een Food Hero en kun je meedingen naar de Europese Food Heroes Awards! Ondernemers kunnen zicht tot 15 november 2018 aanmelden. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de CFIA Expo (expo voor fabrikanten in de voedselverwerkende sector) op 14 maart 2019 in Rennes (Frankrijk).

Meld je aan

 

 

0  reacties