Het online en offline platformvoor samenwerking, kennisdeling en innovatie

Ken jij Food Value?

28-06-2018 0 reacties

Food Value is een online marktplaatstool dat vraag en aanbod van lokaal/regionaal voedsel bij elkaar brengt. Een partij appels is nauwelijks iets waard, maar voor een geweldige appeltaart zullen mensen terugkomen. Dat is de kunst van waarde toevoegen. Succesvolle groepen doen dat samen.

Food Value is bedacht door Marieke Karssen en heeft als doel om zo snel mogelijk zoveel mogelijk fantastische lokale voedselgroepen te bedienen met zo efficiënt mogelijk ontwikkelde en zoveel mogelijk samen gefinancierde software.

Een idee komt tot leven

Marieke Karssen: "Ik liep misschien al wel 15 jaar met het idee rond, maar zeker twee jaar concreet: er moet toch een systeem zijn waar de boer meer aan het stuur zit? Er moet toch een manier komen om voedsel meer waarde te geven? En weer later, hoe creëer je schaal zonder grootschalig te moeten boeren? Want ecologisch boeren is automatisch kleinschalig boeren met niet meer één grote oogst voor één grote klant, maar polyculturen met meerdere oogstmomenten en vaak ook voor meerdere klanten. En dat is lastig, maar ook gezond. Economisch spreid je de risico’s en ecologisch zorg je voor meer balans in het systeem, meer biodiversiteit en minder pestgevoeligheid."

"En dus bedacht ik Food Value, een makkelijk te bedienen winkel vol winkeltjes waar de boeren als eerste de prijs neerzetten, waar transport per groep is geregeld, waar verschillende soorten klanten in mee kunnen doen en waarin iedereen ook kan communiceren. En daarna bedacht ik ook om samen met Stichting Ortus, Stichting van Akker naar Bos, Gemeente Arnhem en Hogeschool Van Hall Larenstein een subsidie aan te vragen om die tool met echte boeren, voedselverwerkers, transporteurs en professionele eindafnemers te testen. De subsidieaanvraag werd positief beoordeeld en toen kon het project Food Value van start."

Bezoek de website van Food Value

Bron: Food Value

0  reacties