Het online en offline platformvoor samenwerking, kennisdeling en innovatie

April de maand van: voedsel van Brabantse grond

10-04-2018 0 reacties

Tijdens de 2e themamaand gaan zeven Brabantse horecascholen voor het eerst een intensieve samenwerking met elkaar aan. Hun leerlingen gaan ‘Brabantse’ recepten bedenken en die bundelen in een kookboek “BRBNT, van Brabantse grond”

De deelnemende scholen zijn: Summa College, ROC de Leijgraaf, Cingel College, Koning Willem 1 College en De Rooi Pannen (Tilburg, Eindhoven en Breda). De leerlingen laten iedereen opnieuw kennismaken met de herkomst van onze producten en laten ze zien dat eten van het seizoen naar meer smaakt.

Veel voedsel wordt op een heel andere plek geproduceerd dan waar het gegeten wordt. Als gevolg daarvan maakt ons eten vaak een lange reis. En dat terwijl voeding van om de hoek vaak gezonder, goedkoper en veel minder milieubelastend is.

Op bezoek bij 40 producenten

Horecaleerlingen van de zeven Brabantse mbo’s met een horecaopleiding gaan in het kader van het project onder meer op bezoek bij meer dan 40 Brabantse producenten, voornamelijk boeren, van duurzame lokaal- en seizoensgebonden producten. Daar leren ze wat de Brabantse grond en het seizoen betekenen voor het product, wanneer het op zijn best is en wat de consequenties zijn voor een gerecht. Alle deelnemende leerlingen volgen een opleiding tot zelfstandig werkend kok.

0  reacties