Het online en offline platformvoor samenwerking, kennisdeling en innovatie

'Het lekkerste stokbrood van Nederland komt uit Riel'

16-05-2018 0 reacties

Het hedendaags in Riel gevestigde Danvo Bakeries is dit jaar voor de derde keer op rij te vinden op de PLMA in Amsterdam op 29 en 30 mei 2018. Samen met zes andere bedrijven vertegenwoordigt het familiebedrijf het BrabantPaviljoen.

Al vanaf de start in 1992 in Eindhoven richt Danvo Bakeries zich op diepvries brood- en deegproducten met de beste kwaliteit. Volgens Bas Lijten, Marketing & Accountmanager bij Danvo Bakeries, gebeurt dit ten alle tijden samen met de klant.

Trots

Het Brabantpaviljoen, daar zijn ze bij Danvo Bakeries trots op. De deelnemende bedrijven bundelen hun krachten op het BrabantPaviljoen en mede hierdoor worden de bedrijven extra sterk tegenover de potentiële klant geprofileerd. Maar dat niet alleen: ‘’we benutten elkaars netwerk, er is meer traffic op de stand en de kosten zijn voor ons allemaal lager, aangezien we die delen.’’

Brabantse samenwerking

De Brabantse bedrijven zoeken de samenwerking voor en tijdens de beurs met elkaar op. Zo ook Danvo Bakeries en DeJong Cheese uit Alphen. Het brood uit Riel en de kaas uit Alphen blijken een topcombinatie te zijn. Danvo Bakeries probeert voorafgaand aan de beurs te kijken hoe zij van toegevoegde waarde voor de potentiële klant kunnen zijn. Dat de inkopers van kaas en brood vaak niet dezelfde personen zijn, is voor Lijten juist een uitdaging: ‘’je weet niet hoe de inkoper van de kaas het verhaal vertelt aan zijn of haar collega-inkoper van het brood.’’

Drie keer scheepsrecht

Een beurs is een beurs niet zonder bezoekers die geïnteresseerd zijn in het doen van zaken. En door de aanwezigheid van deze bezoekers levert dit gesprekken op. De bakkerij is dan ook, na de voor de bakkerij eerste editie van de PLMA in 2016, nog steeds in gesprek met verschillende bedrijven. En dit gaat nog wel even door, volgens Lijten. ‘’Het is moeilijk om daar harde cijfers aan te hangen, maar dat de beurs ons veel contactmomenten met de juiste contactpersonen van bepaalde retailers oplevert, is een ding dat zeker is. En dat is heel erg waardevol voor ons.’’

Gericht op retail

Volgens Lijten is Danvo Bakeries geen typische ‘beurs organisatie’, maar waar kansen op contact met retailers zijn, worden die vaak wel benut. Dat geldt voor de PLMA, de Horecava, maar ook voor de Tavola in België: ‘’we spreken daar gewoon zo veel mensen waar we vervolgens contact mee opbouwen. Dat is ontzettend waardevol. De PLMA is vooral gericht op retail en we merken dat, dat voor ons het meest zinvol is. Andere beurzen richten zich ook vaak op particulieren. Dat is voor ons geen doelgroep.’’

Het lekkerste stokbrood

Samen met diverse marktbureaus is Danvo Bakeries doorlopend bezig met het onderzoeken van de laatste trends, ontwikkelingen en behoeftes van de klanten in het vakgebied. Ze spelen hierop in door de uitkomsten mee de beurs op te nemen. Specifiek doet de bakkerij dit door één product uit te lichten op de beurs. Dit jaar is dat het beste en meest lekkere stokbrood van Nederland. Want dat, dat stokbrood uit Riel en niet uit Amsterdam komt, moet iedereen proeven. De rest van het assortiment blijft vooralsnog thuis in Riel. Het uitgelichte product dient letterlijk als voeding voor het gesprek met de potentiële klant. Hierin wordt de behoeftes van de klant geproefd en wordt er gekeken wat er nog meer nodig is om aan die behoefte te voldoen.

Kruimelwerk

Diverse voedselproducenten komen met grote getalen naar de PLMA. En dat Danvo Bakeries niet de enige deeg- en broodproducent zal zijn, kunnen we met enige zekerheid zeggen. Maar om daar bovenuit te steken moet je wel uniek zijn. Volgens Bas Lijten lukt dit aardig: ‘’wij zijn in staat om op een laagdrempelig niveau met de klanten mee te denken. Dit doen we door snel te schakelen en heel specifiek receptuur te ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat we exclusiviteit aanbrengen en dit uiteindelijk ook terug te zien is in het product dat op de markt komt.

Region of Gastronomy

Brabant is in 2018 de ‘Region of Gastronomy’. Samen met Brabantse partners werkt de provincie aan een programma dat een impuls geeft aan de expertise en het aanbod op het gebied van voedsel. Het werken aan een voedselsysteem dat beter is voor mens, dier en milieu staat hier centraal.

Wanneer aan Lijten wordt gevraagd in hoeverre Danvo Bakeries hiermee bezig is, kan Lijten het niet ontkennen. ‘’Als onze producten niet voldoen aan de specificaties, worden ze óf hergebruikt of gaan ze rechtstreeks naar de diervoeders waar we contracten mee hebben. Daarnaast is de hele bakkerij voorzien van led verlichting. We zijn geen voorlopers, maar proberen waar het mogelijk is, wel ons steentje bij te dragen. Ook in de regio zetten we ons maatschappelijk verantwoord in. Denk aan rommelmarkten, het sponsoren van een klimrek op school of het verzorgen van het brood bij de koningsspelen.’’

Maak kennis op de PLMA

Danvo Bakeries vertelt je alles over hun aanbod en bedrijf op 29 en 30 mei, op het BrabantPaviljoen op de PLMA.

0  reacties