Het online en offline platformvoor samenwerking, kennisdeling en innovatie

De Nieuwe Boer vertelt in het Brabant Magazine

02-05-2018 0 reacties

In het Brabant Magazine vertellen 'nieuwe boeren' hoe zij op een duurzame manier dieren houden.

Maand van de Nieuwe Boer

De provincie Brabant zet duurzaam en gezond eten in 2018 het hele jaar in de schijnwerpers. Brabant laat dit jaar zien hoe er wordt gewerkt aan het voedselsysteem van de toekomst, dat beter is voor mens, dier én milieu. In het WeAreFood-jaar zijn er 10 themamaanden. Juli is de maand van De Nieuwe Boer: boeren die werken aan een duurzamere manier van dieren houden. Daaruit ontstaan mooie initiatieven voor kip, varken en koe.

Kip, varken, koe

In de 3e editie van het Brabant Magazine vind je verschillende van zulke initiatieven. Je ziet er bijvoorbeeld hoe in een kippenstal in Wintelre het welzijn van de kip, maatschappelijk verantwoord ondernemen en de werkplek voor de kippenhouder centraal staan. Ook lees je er over het familievarken en de trampolinekoe.

Bekijk het magazine

0  reacties